Sklep online
Sklep online

POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Niniejsza Polityka Prywatno┼Ťci okre┼Ťla zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych za po┼Ťrednictwem aplikacji mobilnej (zwanej dalej: ÔÇ×Aplikacj─ů Mobiln─ůÔÇŁ).
  2. W┼éa┼Ťcicielem Aplikacji Mobilnej i┬ájednocze┼Ťnie administratorem danych jest Super Zoo Sp. z┬áo. o. z┬ásiedzib─ů w┬áWarszawie (03-236), ul. Annopol 4a, wpisana do rejestru przedsi─Öbiorc├│w Krajowego Rejestru S─ůdowego prowadzonego przez S─ůd Rejonowy dla m.st. Warszawy w┬áWarszawie, XIII Wydzia┼é Gospodarczy Krajowego Rejestru S─ůdowego pod numerem KRS 0000547771, o┬ákapitale zak┼éadowym 5.000 PLN, NIP: 5242777396, REGON: 360989650, zwana dalej KAKADU.
  3. Dane osobowe zbierane przez KAKADU za po┼Ťrednictwem Aplikacji Mobilnej s─ů przetwarzane zgodnie z┬áRozporz─ůdzeniem Parlamentu Europejskiego i┬áRady (UE) 2016/679 z┬ádnia 27 kwietnia 2016 r. w┬ásprawie ochrony os├│b fizycznych w┬ázwi─ůzku z┬áprzetwarzaniem danych osobowych i┬áw sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (og├│lne rozporz─ůdzenie o┬áochronie danych), zwane r├│wnie┼╝ RODO.
  4. KAKADU dok┼éada szczeg├│lnej staranno┼Ťci do poszanowania prywatno┼Ťci U┼╝ytkownik├│w korzystaj─ůcych z┬áAplikacji Mobilnej.

1 Rodzaj przetwarzanych danych, cele oraz podstawa prawna

  1. KAKADU zbiera informacje dotycz─ůce os├│b fizycznych dokonuj─ůcych czynno┼Ťci prawnej niezwi─ůzanej bezpo┼Ťrednio z┬áich dzia┼éalno┼Ťci─ů, os├│b fizycznych prowadz─ůcych we w┼éasnym imieniu dzia┼éalno┼Ť─ç gospodarcz─ů lub zawodow─ů oraz os├│b fizycznych reprezentuj─ůcych osoby prawne lub jednostki organizacyjne nieb─Öd─ůce osobami prawnymi, kt├│rym ustawa przyznaje zdolno┼Ť─ç prawn─ů, prowadz─ůce we w┼éasnym imieniu dzia┼éalno┼Ť─ç gospodarcz─ů lub zawodow─ů, zwanych dalej ┼é─ůcznie U┼╝ytkownikami.
  2. Dane osobowe U┼╝ytkownik├│w s─ů zbierane w┬áprzypadku:
    1. rejestracji konta w┬áAplikacji Mobilnej, w┬ácelu utworzenia indywidualnego konta i┬ázarz─ůdzania tym kontem. Podstawa prawna: niezb─Ödno┼Ť─ç do wykonania umowy o┬á┼Ťwiadczenie us┼éugi Konta (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
    2. kontaktu telefonicznego. Podstawa prawna: niezb─Ödno┼Ť─ç do wykonania umowy lub podj─Öcia dzia┼éa┼ä na ┼╝─ůdanie osoby, kt├│rej dane dotycz─ů, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
    3. podania adresu e-mail. Podstawa prawna: niezb─Ödno┼Ť─ç do wykonania umowy lub podj─Öcia dzia┼éa┼ä na ┼╝─ůdanie osoby, kt├│rej dane dotycz─ů, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
    4. subskrypcji biuletynu informacyjnego (Newsletter), w┬ácelu wykonania umowy, kt├│rej przedmiotem jest us┼éuga ┼Ťwiadczona drog─ů elektroniczn─ů. Podstawa prawna - zgoda osoby, kt├│rej dane dotycz─ů na wykonanie umowy o┬á┼Ťwiadczenie us┼éugi Newsletter (art. 6 ust. 1 lit. a┬áRODO)
  3. W przypadku rejestracji konta w Aplikacji Mobilnej, Użytkownik podaje:
    1. adres e-mail
    2. dane adresowe:
      1. kod pocztowy
    3. imię i nazwisko
    4. numer telefonu
  4. W przypadku skorzystania z usługi Newsletter, Użytkownik podaje swój adres e-mail lub numer telefonu - zgodnie z wyborem Użytkownika.
  5. W przypadku podj─Öcia kontaktu telefonicznego, KAKADU pobiera dane osobowe w┬ászczeg├│lno┼Ťci: imi─Ö i┬ánazwisko, numer telefonu, adres e-mail, adres korespondencyjny.
  6. W przypadku podj─Öcia kontaktu na adres poczty elektronicznej, KAKADU pobiera dane osobowe w┬ászczeg├│lno┼Ťci: imi─Ö i┬ánazwisko, numer telefonu, adres e-mail, adres korespondencyjny.
  7. Podczas rejestracji konta w┬áAplikacji Mobilnej U┼╝ytkownik samodzielnie ustala indywidualne has┼éo dost─Öpu do swojego konta. U┼╝ytkownik mo┼╝e zmieni─ç has┼éo, w┬áp├│┼║niejszym czasie, na zasadach opisanych w┬á┬ž5.
  8. Podczas korzystania z┬áAplikacji Mobilnej mog─ů by─ç pobierane dodatkowe informacje, w┬ászczeg├│lno┼Ťci: adres IP przypisany do urz─ůdzenia mobilnego U┼╝ytkownika lub zewn─Ötrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przegl─ůdarki, czas dost─Öpu, typ systemu operacyjnego.
  9. Od U┼╝ytkownik├│w mog─ů by─ç tak┼╝e gromadzone dane nawigacyjne, w┬átym informacje o┬álinkach i┬áodno┼Ťnikach, w┬ákt├│re zdecyduj─ů si─Ö klikn─ů─ç lub innych czynno┼Ťciach, podejmowanych w┬áAplikacji Mobilnej. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegaj─ůcy na u┼éatwieniu korzystania z┬áus┼éug ┼Ťwiadczonych drog─ů elektroniczn─ů oraz na poprawie funkcjonalno┼Ťci tych us┼éug.
  10. W celu ustalania, dochodzenia i┬áegzekucji roszcze┼ä mog─ů by─ç przetwarzane niekt├│re dane osobowe podane przez U┼╝ytkownika w┬áramach korzystania z┬áfunkcjonalno┼Ťci w┬áAplikacji Mobilnej takie jak: adres e-mail, dane dotycz─ůce korzystania z┬áus┼éug, je┼╝eli roszczenia wynikaj─ů ze sposobu, w┬ájaki U┼╝ytkownik korzysta z┬áus┼éug, inne dane niezb─Ödne do udowodnienia istnienia roszczenia, w┬átym rozmiar├│w poniesionej szkody. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegaj─ůcy na ustaleniu, dochodzeniu i┬áegzekucji roszcze┼ä oraz na obronie przed roszczeniami w┬ápost─Öpowaniu przed s─ůdami i┬áinnymi organami pa┼ästwowymi.
  11. Przekazanie danych osobowych do KAKADU jest dobrowolne, w┬ázwi─ůzku ze ┼Ťwiadczeniem us┼éug za po┼Ťrednictwem Aplikacji Mobilnej, z┬átym jednak zastrze┼╝eniem, ┼╝e niepodanie okre┼Ťlonych w┬áformularzach danych uniemo┼╝liwia skorzystanie z┬áus┼éug ┼Ťwiadczonych drog─ů elektroniczn─ů.

2 Komu udost─Öpniane lub powierzane s─ů dane oraz jak d┼éugo s─ů przechowywane?

  1. Dane osobowe U┼╝ytkownika przekazywane s─ů dostawcom us┼éug, z┬ákt├│rych korzysta KAKADU przy prowadzeniu Aplikacji Mobilnej. Dostawcy us┼éug, kt├│rym przekazywane s─ů dane osobowe, w┬ázale┼╝no┼Ťci od uzgodnie┼ä umownych i┬áokoliczno┼Ťci, albo podlegaj─ů poleceniom KAKADU co do cel├│w i┬ásposob├│w przetwarzania tych danych (podmioty przetwarzaj─ůce) albo samodzielnie okre┼Ťlaj─ů cele i┬ásposoby ich przetwarzania (administratorzy).
    1. Podmioty przetwarzaj─ůce. KAKADU korzysta z┬ádostawc├│w, kt├│rzy przetwarzaj─ů dane osobowe wy┼é─ůcznie na polecenie KAKADU. Nale┼╝─ů do nich m.in. dostawcy ┼Ťwiadcz─ůcy us┼éug─Ö hostingu, us┼éugi ksi─Ögowe, dostawcom us┼éug lokalizacyjnych (GPS)
    2. Administratorzy. KAKADU korzysta z┬ádostawc├│w, kt├│rzy nie dzia┼éaj─ů wy┼é─ůcznie na polecenie i┬ásami ustalaj─ů cele i┬ásposoby wykorzystania danych osobowych U┼╝ytkownik├│w. ┼Üwiadcz─ů oni us┼éugi bankowe.
  2. Lokalizacja. Dostawcy us┼éug maj─ů siedzib─Ö g┼é├│wnie w┬áPolsce i┬áw innych krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). Niekt├│rzy spo┼Ťr├│d dostawc├│w maj─ů siedzib─Ö poza terytorium EOG. W┬ázwi─ůzku z┬áprzekazaniem danych poza terytorium EOG Administrator zadba┼é, aby dostawcy dawali gwarancje wysokiego stopnia ochrony danych osobowych. Gwarancje te wynikaj─ů w┬ászczeg├│lno┼Ťci ze zobowi─ůzania do stosowania standardowych klauzul umownych przyj─Ötych przez Komisj─Ö (UE) lub uczestnictwa w┬áprogramie "Tarcza Prywatno┼Ťci" ustanowionym na mocy decyzji wykonawczej Komisji (UE) 2016/1250 z┬ádnia 12 lipca 2016 r. w┬ásprawie adekwatno┼Ťci ochrony zapewnianej przez Tarcz─Ö Prywatno┼Ťci UE-USA.
  3. Dane osobowe U┼╝ytkownik├│w przechowywane s─ů:
    1. W przypadku, gdy podstaw─ů przetwarzania danych osobowych jest zgoda, w├│wczas dane osobowe U┼╝ytkownika przetwarzane s─ů przez KAKADU tak d┼éugo, a┼╝ zgoda nie zostanie odwo┼éana, a┬ápo odwo┼éaniu zgody przez okres czasu odpowiadaj─ůcy okresowi przedawnienia roszcze┼ä jakie mo┼╝e podnosi─ç KAKADU i┬ájakie mog─ů by─ç podnoszone wobec niego. Je┼╝eli przepis szczeg├│lny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi lat sze┼Ť─ç, a┬ádla roszcze┼ä o┬á┼Ťwiadczenia okresowe oraz roszcze┼ä zwi─ůzanych z┬áprowadzeniem dzia┼éalno┼Ťci gospodarczej - trzy lata.
    2. W przypadku, gdy podstaw─ů przetwarzania danych jest wykonanie umowy, w├│wczas dane osobowe U┼╝ytkownika przetwarzane s─ů przez KAKADU tak d┼éugo, jak jest to niezb─Ödne do wykonania umowy, a┬ápo tym czasie przez okres odpowiadaj─ůcy okresowi przedawnienia roszcze┼ä. Je┼╝eli przepis szczeg├│lny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi lat sze┼Ť─ç, a┬ádla roszcze┼ä o┬á┼Ťwiadczenia okresowe oraz roszcze┼ä zwi─ůzanych z┬áprowadzeniem dzia┼éalno┼Ťci gospodarczej - trzy lata.
  4. Dane nawigacyjne mog─ů by─ç wykorzystywane w┬ácelu zapewnienia U┼╝ytkownikom lepszej obs┼éugi, analizy danych statystycznych i┬ádostosowania Aplikacji Mobilnej do preferencji U┼╝ytkownik├│w, a┬átak┼╝e administrowania Aplikacj─ů Mobiln─ů.
  5. W przypadku, gdy U┼╝ytkownik dokona subskrypcji Newsletter'a na jego adres e-mail KAKADU b─Ödzie wysy┼éa─ç wiadomo┼Ťci elektroniczne zawieraj─ůce informacje handlowe o┬ápromocjach i┬ánowych produktach dost─Öpnych w┬áSerwisie Internetowym.
  6. W przypadku skierowania ┼╝─ůdania KAKADU udost─Öpnia dane osobowe uprawnionym organom pa┼ästwowym, w┬ászczeg├│lno┼Ťci jednostkom organizacyjnym Prokuratury, Policji, Prezesowi Urz─Ödu Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urz─Ödu Ochrony Konkurencji i┬áKonsument├│w lub Prezesowi Urz─Ödu Komunikacji Elektronicznej.

3 Mechanizm cookies, adres IP

  1. Aplikacja Mobilna u┼╝ywa niewielkich plik├│w, zwanych cookies. Zapisywane s─ů one przez KAKADU na urz─ůdzeniu ko┼äcowym osoby korzystaj─ůcej z┬áAplikacji Mobilnej, je┼╝eli przegl─ůdarka internetowa na to pozwala. Plik cookie zwykle zawiera nazw─Ö domeny, z┬ákt├│rej pochodzi, sw├│j ÔÇ×czas wyga┼Ťni─Öcia" oraz indywidualn─ů, losowo wybran─ů liczb─Ö identyfikuj─ůc─ů ten plik. Informacje zbierane za pomoc─ů plik├│w tego typu daj─ů mo┼╝liwo┼Ť─ç opracowywania og├│lnych statystyk odwiedzin Aplikacji Internetowej.
  2. KAKADU wykorzystuje dwa typy plik├│w cookies:
    1. Cookies sesyjne: po zako┼äczeniu sesji danej przegl─ůdarki lub wy┼é─ůczeniu urz─ůdzenia mobilnego zapisane informacje s─ů usuwane z┬ápami─Öci urz─ůdzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani ┼╝adnych informacji poufnych z┬áurz─ůdze┼ä mobilnych U┼╝ytkownik├│w.
    2. Cookies trwa┼ée: s─ů przechowywane w┬ápami─Öci urz─ůdzenia ko┼äcowego U┼╝ytkownika i┬ápozostaj─ů tam do momentu ich skasowania lub wyga┼Ťni─Öcia. Mechanizm cookies trwa┼éych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani ┼╝adnych informacji poufnych z┬áurz─ůdze┼ä mobilnych U┼╝ytkownik├│w.
  3. KAKADU wykorzystuje cookies własne w celu:
    1. uwierzytelniania Użytkownika w Aplikacji Mobilnej i zapewnienia sesji Użytkownika w Aplikacji Mobilnej (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Aplikacji Mobilnej ponownie wpisywać loginu i hasła;
    2. analiz i┬ábada┼ä oraz audytu ogl─ůdalno┼Ťci, a┬áw szczeg├│lno┼Ťci do tworzenia anonimowych statystyk, kt├│re pomagaj─ů zrozumie─ç, w┬ájaki spos├│b U┼╝ytkownicy korzystaj─ů z┬áAplikacji Mobilnej, co umo┼╝liwia ulepszanie jej struktury i┬ázawarto┼Ťci.
  4. KAKADU wykorzystuje cookies zewnętrzne w celu:
    1. zbierania og├│lnych i┬áanonimowych danych statycznych za po┼Ťrednictwem narz─Ödzi analitycznych Google Analytics (administrator cookies zewn─Ötrznego: Google Inc z┬ásiedzib─ů w┬áUSA)
    2. popularyzacji Aplikacji Mobilnej za pomoc─ů serwisu spo┼éeczno┼Ťciowego Facebook.com (administrator cookies zewn─Ötrznego: Facebook Inc z┬ásiedzib─ů w┬áUSA lub Facebook Ireland z┬ásiedzib─ů w┬áIrlandii).
    3. popularyzacji Aplikacji Mobilnej za pomoc─ů serwisu spo┼éeczno┼Ťciowego twitter.com (administrator cookies zewn─Ötrznego: Twitter Inc. z┬ásiedzib─ů w┬áUSA);
    4. prezentowania tre┼Ťci multimedialnych w┬áAplikacji Mobilnej, kt├│re s─ů pobierane z┬ázewn─Ötrznego serwisu internetowego www.youtube.com (administrator cookies zewn─Ötrznego: Google Inc z┬ásiedzib─ů w┬áIrlandii)
    5. prezentacji Certyfikatu Rzetelny Regulamin za po┼Ťrednictwem serwisu internetowego rzetelnyregulamin.pl (administrator cookies zewn─Ötrznego: Rzetelna Grupa sp. z┬áo.o. z┬ásiedzib─ů w┬áWarszawie)
  5. Mechanizm cookies jest bezpieczny dla urz─ůdze┼ä mobilnych U┼╝ytkownik├│w Aplikacji Mobilnej. W┬ászczeg├│lno┼Ťci t─ů drog─ů nie jest mo┼╝liwe przedostanie si─Ö do urz─ůdze┼ä mobilnych U┼╝ytkownik├│w wirus├│w lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania z┼éo┼Ťliwego. Niemniej w┬áswoich przegl─ůdarkach U┼╝ytkownicy maj─ů mo┼╝liwo┼Ť─ç ograniczenia lub wy┼é─ůczenia dost─Öpu plik├│w cookies do urz─ůdze┼ä mobilnych. W┬áprzypadku skorzystania z┬átej opcji korzystanie z┬áAplikacji Mobilnej b─Ödzie mo┼╝liwe, poza funkcjami, kt├│re ze swojej natury wymagaj─ů plik├│w cookies.
  6. Poni┼╝ej przedstawiamy jak mo┼╝na zmieni─ç ustawienia popularnych przegl─ůdarek internetowych w┬ázakresie stosowania plik├│w cookies:
    1. przegl─ůdarka Internet Explorer
    2. przegl─ůdarka Microsoft EDGE
    3. przegl─ůdarka Mozilla Firefox;
    4. przegl─ůdarka Chrome i┬áChrome Mobile
    5. przegl─ůdarka Safari i┬áSafari Mobile
    6. przegl─ůdarka Opera.
  7. KAKADU mo┼╝e gromadzi─ç adresy IP U┼╝ytkownik├│w. Adres IP to numer przydzielany urz─ůdzeniu mobilnemu U┼╝ytkownika korzystaj─ůcego z┬áAplikacji Mobilnej przez dostawc─Ö us┼éug internetowych. Numer IP umo┼╝liwia dost─Öp do Internetu. W┬áwi─Ökszo┼Ťci przypadk├│w jest przypisywany urz─ůdzeniu mobilnemu, tj. zmienia si─Ö przy ka┼╝dym po┼é─ůczeniu z┬áInternetem. Adres IP jest wykorzystywany przez KAKADU przy diagnozowaniu problem├│w technicznych z┬áserwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. okre┼Ťleniu, z┬ájakich region├│w notujemy najwi─Öcej odwiedzin), jako informacja przydatna przy administrowaniu i┬áudoskonalaniu Aplikacji Mobilnej, a┬átak┼╝e w┬ácelach bezpiecze┼ästwa oraz ewentualnej identyfikacji obci─ů┼╝aj─ůcych serwer, niepo┼╝─ůdanych automatycznych program├│w do korzystania z┬áAplikacji Mobilnej.
  8. Aplikacja Mobilna zawiera linki i┬áodno┼Ťniki do innych stron internetowych. KAKADU nie ponosi odpowiedzialno┼Ťci za zasady ochrony prywatno┼Ťci na nich obowi─ůzuj─ůce.

4 Prawa os├│b, kt├│rych dane dotycz─ů

  1. Prawo do cofni─Öcia zgody - podstawa prawna: art. 7 ust. 3 RODO.
    1. Użytkownik ma prawo do cofnięcia każdej zgody, jakiej udzielił KAKADU.
    2. Cofni─Öcie zgody ma skutek od momentu wycofania zgody.
    3. Cofnięcie zgody nie wpływa na przetwarzanie dokonywane przez KAKADU zgodnie z prawem przed jej cofnięciem.
    4. Cofni─Öcie zgody nie poci─ůga za sob─ů dla U┼╝ytkownika ┼╝adnych negatywnych konsekwencji, mo┼╝e jednak uniemo┼╝liwi─ç dalsze korzystanie z┬áus┼éug lub funkcjonalno┼Ťci, kt├│re zgodnie z┬áprawem KAKADU mo┼╝e ┼Ťwiadczy─ç jedynie za zgod─ů.
  2. Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych - podstawa prawna: art. 21 RODO.
    1. U┼╝ytkownik ma prawo w┬ádowolnym momencie wnie┼Ť─ç sprzeciw - z┬áprzyczyn zwi─ůzanych z┬ájego szczeg├│ln─ů sytuacj─ů - wobec przetwarzania jego danych osobowych, w┬átym profilowania, je┼╝eli KAKADU przetwarza jego dane w┬áoparciu o┬áprawnie uzasadniony interes, np. marketing produkt├│w i┬áus┼éug KAKADU, prowadzenie statystyki korzystania z┬áposzczeg├│lnych funkcjonalno┼Ťci Serwisu Internetowego oraz u┼éatwienie korzystania ze Serwisu Internetowego, a┬átak┼╝e badanie satysfakcji.
    2. Rezygnacja w┬áformie wiadomo┼Ťci e-mail z┬áotrzymywania komunikat├│w marketingowych dotycz─ůcych produkt├│w lub us┼éug, b─Ödzie oznacza─ç sprzeciw U┼╝ytkownika na przetwarzanie jego danych osobowych, w┬átym profilowania w┬átych celach.
    3. Je┼╝eli sprzeciw U┼╝ytkownika oka┼╝e si─Ö zasadny i┬áKAKADU nie b─Ödzie mia┼é innej podstawy prawnej do przetwarzania danych osobowych, dane osobowe U┼╝ytkownika zostan─ů usuni─Öte, wobec przetwarzania kt├│rych, U┼╝ytkownik wni├│s┼é sprzeciw.
  3. Prawo do usuni─Öcia danych (ÔÇ×prawo do bycia zapomnianymÔÇŁ) - podstawa prawna: art. 17 RODO.
    1. U┼╝ytkownik ma prawo do ┼╝─ůdania usuni─Öcia wszystkich lub niekt├│rych danych osobowych.
    2. U┼╝ytkownik ma prawo ┼╝─ůdania usuni─Öcia danych osobowych, je┼╝eli:
      1. dane osobowe nie s─ů ju┼╝ niezb─Ödne do cel├│w, w┬ákt├│rych zosta┼éy zebrane lub w┬ákt├│rych by┼éy przetwarzane
      2. wycofa┼é okre┼Ťlon─ů zgod─Ö, w┬ázakresie w┬ájakim dane osobowe by┼éy przetwarzane w┬áoparciu o┬ájego zgod─Ö
      3. wniósł sprzeciw wobec wykorzystywania jego danych w celach marketingowych
      4. dane osobowe s─ů przetwarzane niezgodnie z┬áprawem
      5. dane osobowe musz─ů zosta─ç usuni─Öte w┬ácelu wywi─ůzania si─Ö z┬áobowi─ůzku prawnego przewidzianego w┬áprawie Unii lub prawie Pa┼ästwa cz┼éonkowskiego, kt├│remu KAKADU podlega
      6. dane osobowe zosta┼éy zebrane w┬ázwi─ůzku z┬áoferowaniem us┼éug spo┼éecze┼ästwa informacyjnego
    3. Pomimo ┼╝─ůdania usuni─Öcia danych osobowych, w┬ázwi─ůzku z┬áwniesieniem sprzeciwu lub wycofaniem zgody, KAKADU mo┼╝e zachowa─ç pewne dane osobowe w┬ázakresie, w┬ájakim przetwarzanie jest niezb─Ödne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszcze┼ä, jak r├│wnie┼╝ do wywi─ůzania si─Ö z┬áprawnego obowi─ůzku wymagaj─ůcego przetwarzania na mocy prawa Unii lub prawa pa┼ästwa cz┼éonkowskiego, kt├│remu podlega KAKADU. Dotyczy to w┬ászczeg├│lno┼Ťci danych osobowych obejmuj─ůcych: imi─Ö, nazwisko, adres e-mail, kt├│re to dane zachowywane s─ů dla cel├│w rozpatrywania skarg oraz roszcze┼ä zwi─ůzanych z┬ákorzystaniem z┬áus┼éug KAKADU, czy te┼╝ dodatkowo adresu zamieszkania/adresu korespondencyjnego, numeru zam├│wienia, kt├│re to dane zachowywane s─ů dla cel├│w rozpatrywania skarg oraz roszcze┼ä zwi─ůzanych z┬ázawartymi umowami sprzeda┼╝y lub ┼Ťwiadczeniem us┼éug.
  4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych - podstawa prawna: art. 18 RODO.
    1. U┼╝ytkownik ma prawo do ┼╝─ůdania ograniczenia przetwarzania jego danych osobowych. Zg┼éoszenie ┼╝─ůdania, do czasu jego rozpatrzenia uniemo┼╝liwia korzystanie z┬áokre┼Ťlonych funkcjonalno┼Ťci lub us┼éug, z┬ákt├│rych korzystanie b─Ödzie si─Ö wi─ůza┼éo z┬áprzetwarzaniem danych obj─Ötych ┼╝─ůdaniem. KAKADU nie b─Ödzie te┼╝ wysy┼éa┼é ┼╝adnych komunikat├│w, w┬átym marketingowych.
    2. U┼╝ytkownik ma prawo do ┼╝─ůdania ograniczenia wykorzystania danych osobowych w┬ánast─Öpuj─ůcych przypadkach:
      1. gdy kwestionuje prawid┼éowo┼Ť─ç swoich danych osobowych ÔÇô w├│wczas KAKADU ogranicza ich wykorzystanie na czas potrzebny do sprawdzenia prawid┼éowo┼Ťci danych, nie d┼éu┼╝ej jednak ni┼╝ na 7 dni
      2. gdy przetwarzanie danych jest niezgodne z┬áprawem, a┬ázamiast usuni─Öcia danych U┼╝ytkownik za┼╝─ůda ograniczenia ich wykorzystania
      3. gdy dane osobowe przesta┼éy by─ç niezb─Ödne do cel├│w, w┬ákt├│rych zosta┼éy zebrane lub wykorzystywane ale s─ů one potrzebne U┼╝ytkownikowi w┬ácelu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszcze┼ä
      4. gdy wni├│s┼é sprzeciw wobec wykorzystania jego danych ÔÇô w├│wczas ograniczenie nast─Öpuje na czas potrzebny do rozwa┼╝enia, czy ÔÇô ze wzgl─Ödu na szczeg├│ln─ů sytuacj─Ö ÔÇô ochrona interes├│w, praw i┬áwolno┼Ťci U┼╝ytkownika przewa┼╝a nad interesami, kt├│re realizuje Administrator, przetwarzaj─ůc dane osobowe U┼╝ytkownika
  5. Prawo dost─Öpu do danych - podstawa prawna: art. 15 RODO.
    1. Użytkownik ma prawo uzyskać od Administratora potwierdzenie, czy przetwarza dane osobowe, a jeżeli ma to miejsce, Użytkownik ma prawo:
      1. uzyska─ç dost─Öp do swoich danych osobowych
      2. uzyska─ç informacje o┬ácelach przetwarzania, kategoriach przetwarzanych danych osobowych, o┬áodbiorcach lub kategoriach odbiorc├│w tych danych, planowanym okresie przechowywania danych U┼╝ytkownika albo o┬ákryteriach ustalania tego okresu (gdy okre┼Ťlenie planowanego okresu przetwarzania danych nie jest mo┼╝liwe), o┬áprawach przys┼éuguj─ůcych U┼╝ytkownikowi na mocy RODO oraz o┬áprawie wniesienia skargi do organu nadzorczego, o┬á┼║r├│dle tych danych, o┬ázautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w┬átym o┬áprofilowaniu oraz o┬ázabezpieczeniach stosowanych w┬ázwi─ůzku z┬áprzekazaniem tych danych poza Uni─Ö Europejsk─ů
      3. uzyska─ç kopi─Ö swoich danych osobowych
  6. Prawo do sprostowania danych - podstawa prawna: art. 16 RODO.
    1. U┼╝ytkownik ma prawo do ┼╝─ůdania od Administratora niezw┼éocznego sprostowania dotycz─ůcych jego danych osobowych, kt├│re s─ů nieprawid┼éowe. Z┬áuwzgl─Ödnieniem cel├│w przetwarzania, U┼╝ytkownik, kt├│rego dane dotycz─ů ma prawo ┼╝─ůdania uzupe┼énienia niekompletnych danych osobowych, w┬átym przez przedstawienie dodatkowego o┼Ťwiadczenia, kieruj─ůc pro┼Ťb─Ö na adres poczty elektronicznej zgodnie z┬á┬ž7 Polityki Prywatno┼Ťci.
  7. Prawo do przenoszenia danych - podstawa prawna: art. 20 RODO.
    1. U┼╝ytkownik ma prawo otrzyma─ç swoje dane osobowe, kt├│re dostarczy┼é Administratorowi, a┬ánast─Öpnie przes┼éa─ç je do innego, wybranego przez siebie, administratora danych osobowych. U┼╝ytkownik ma r├│wnie┼╝ prawo ┼╝─ůda─ç, by dane osobowe zosta┼éy przes┼éane przez Administratora bezpo┼Ťrednio takiemu administratorowi, o┬áile jest to technicznie mo┼╝liwe. W┬átakim przypadku Administrator prze┼Ťle dane osobowe U┼╝ytkownika w┬ápostaci pliku w┬áformacie csv, kt├│ry jest formatem powszechnie u┼╝ywanym, nadaj─ůcym si─Ö do odczytu maszynowego i┬ápozwalaj─ůcym na przes┼éanie otrzymanych danych do innego administratora danych osobowych.
  8. W sytuacji wyst─ůpienia przez U┼╝ytkownika z┬áuprawnieniem wynikaj─ůcym z┬ápowy┼╝szych praw, KAKADU spe┼énia ┼╝─ůdanie albo odmawia jego spe┼énienia niezw┼éocznie, nie p├│┼║niej jednak ni┼╝ w┬áci─ůgu miesi─ůca po jego otrzymaniu. Je┼╝eli jednak - z┬áuwagi na skomplikowany charakter ┼╝─ůdania lub liczb─Ö ┼╝─ůda┼ä ÔÇô KAKADU nie b─Ödzie m├│g┼é spe┼éni─ç ┼╝─ůdania w┬áci─ůgu miesi─ůca, spe┼éni je w┬áci─ůgu kolejnych dw├│ch miesi─Öcy informuj─ůc U┼╝ytkownika uprzednio w┬áterminie miesi─ůca od otrzymania ┼╝─ůdania - o┬ázamierzonym przed┼éu┼╝eniu terminu oraz jego przyczynach.
  9. U┼╝ytkownik mo┼╝e zg┼éasza─ç do Administratora skargi, zapytania i┬áwnioski dotycz─ůce przetwarzania jego danych osobowych oraz realizacji przys┼éuguj─ůcych mu uprawnie┼ä.
  10. U┼╝ytkownik ma prawo ┼╝─ůda─ç od KAKADU przekazania kopii standardowych klauzul umownych kieruj─ůc zapytanie w┬áspos├│b wskazany w┬á┬ž7 Polityki Prywatno┼Ťci.
  11. Użytkownikowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w zakresie naruszenia jego praw do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

5 Zarz─ůdzanie bezpiecze┼ästwem - has┼éo

  1. KAKADU zapewnia U┼╝ytkownikom bezpieczne i┬ászyfrowane po┼é─ůczenie podczas przesy┼éania danych osobowych oraz podczas logowania si─Ö do Konta U┼╝ytkownika w┬áAplikacji Mobilnej. KAKADU stosuje certyfikat SSL wystawiony przez jedn─ů z┬áczo┼éowych ┼Ťwiatowych firm w┬ázakresie bezpiecze┼ästwa i┬ászyfrowania przesy┼éanych danych przez sie─ç Internet.
  2. W przypadku, gdy U┼╝ytkownik posiadaj─ůcy konto w┬áAplikacji Mobilnej utraci┼é w┬ájakikolwiek spos├│b has┼éo dost─Öpu, Aplikacja Mobilna umo┼╝liwia wygenerowanie nowego has┼éa. KAKADU nie wysy┼éa przypomnienia has┼éa. Has┼éo jest przechowywane w┬áformie zaszyfrowanej, w┬áspos├│b uniemo┼╝liwiaj─ůcy jego odczytanie. Celem wygenerowania nowego has┼éa nale┼╝y poda─ç adres e-mail w┬áformularzu dost─Öpnym pod linkiem ÔÇ×Przypomnij has┼éoÔÇŁ, podanym przy formularzu logowania do konta w┬áAplikacji Mobilnej. U┼╝ytkownik na adres poczty elektronicznej podany podczas rejestracji lub zapisany w┬áostatniej zmianie profilu konta otrzyma wiadomo┼Ť─ç elektroniczn─ů zawieraj─ůc─ů przekierowanie do dedykowanego formularza, gdzie U┼╝ytkownik b─Ödzie mia┼é mo┼╝liwo┼Ť─ç ustalenia nowego has┼éa.
  3. KAKADU nigdy nie wysy┼éa ┼╝adnej korespondencji, w┬átym korespondencji elektronicznej z┬ápro┼Ťb─ů o┬ápodanie danych do logowania, a┬áw szczeg├│lno┼Ťci has┼éa dost─Öpowego do konta U┼╝ytkownika.

6 Usługi dopasowane do preferencji i zainteresowań (profilowanie)

  1. Profilowanie oznacza dowoln─ů form─Ö zautomatyzowanego Przetwarzania Danych Osobowych, kt├│re polega na wykorzystaniu Danych Osobowych do oceny niekt├│rych czynnik├│w osobowych Osoby Fizycznej, w┬ászczeg├│lno┼Ťci do analizy lub prognozy aspekt├│w dotycz─ůcych efekt├│w pracy tej Osoby Fizycznej, jej sytuacji ekonomicznej, zdrowia, osobistych preferencji, zainteresowa┼ä, wiarygodno┼Ťci, zachowania, lokalizacji lub przemieszczania si─Ö.
  2. Dane osobowe U┼╝ytkownik├│w mog─ů by─ç przetwarzane w┬áspos├│b zautomatyzowany (profilowanie), jednak┼╝e nie b─Ödzie to wywo┼éywa─ç wobec nich ┼╝adnych skutk├│w prawnych lub w┬ápodobny spos├│b istotnie wp┼éywa─ç na sytuacj─Ö U┼╝ytkownik├│w.
  3. Profilowanie danych osobowych przez KAKADU polega na przetwarzaniu danych U┼╝ytkownik├│w w┬áspos├│b zautomatyzowany oraz r─Öczny, poprzez wykorzystywanie ich do oceny niekt├│rych informacji o┬áU┼╝ytkownicye, w┬ászczeg├│lno┼Ťci do analizy lub prognozy jego osobistych preferencji oraz zainteresowa┼ä.
  4. W celu dotarcia do U┼╝ytkownika z┬ákomunikatami marketingowymi poza Stron─ů Serwisu Internetowego, KAKADU korzysta z┬áus┼éug zewn─Ötrznych dostawc├│w. Us┼éugi te polegaj─ů na wy┼Ťwietlaniu komunikat├│w marketingowych na innych stronach ni┼╝ Strona Serwisu Internetowego. W┬átym celu zewn─Ötrzni dostawcy instaluj─ů np. odpowiedni kod lub pixel, aby pobra─ç informacje o┬áaktywno┼Ťci U┼╝ytkownika na Stronie Serwisu Internetowego. Szczeg├│┼éy w┬ázakresie stosowanych cookies znajduj─ů si─Ö w┬á┬ž3. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegaj─ůcy na dopasowaniu komunikat├│w marketingowych do preferencji oraz zainteresowa┼ä.
  5. W celu dotarcia do U┼╝ytkownika z┬ákomunikatami marketingowymi za po┼Ťrednictwem Strony Serwisu Internetowego, KAKADU korzysta z┬áus┼éug zewn─Ötrznych dostawc├│w. Us┼éugi te polegaj─ů na wy┼Ťwietlaniu komunikat├│w marketingowych na Stronach Serwisu Internetowego. W┬átym celu zewn─Ötrzni dostawcy instaluj─ů np. odpowiedni kod lub pixel, aby pobra─ç informacje o┬áaktywno┼Ťci U┼╝ytkownika na Stronie Serwisu Internetowego. Szczeg├│┼éy w┬ázakresie stosowanych cookies znajduj─ů si─Ö w┬á┬ž3. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegaj─ůcy na dopasowaniu komunikat├│w marketingowych do preferencji oraz zainteresowa┼ä.

7 Zmiany Polityki Prywatno┼Ťci

  1. Polityka Prywatno┼Ťci mo┼╝e ulec zmianie, o┬áczym KAKADU poinformuje U┼╝ytkownik├│w z┬áwyprzedzeniem 7 dni.
  2. Pytania zwi─ůzane z┬áPolityk─ů Prywatno┼Ťci prosimy kierowa─ç na adres: kakadu@kakadu.pl
  3. Data ostatniej modyfikacji: 14.01.2021 r.

Zoologiczny sklep internetowy

Wszystko dla ps├│w

Karmy dla ps├│w suche oraz karmy mokre, a tak┼╝e liczne psie przysmaki - przeznaczone dla zwierz─ůt w ka┼╝dym wieku i r├│┼╝nych ras oraz z problemami zdrowotnymi. Wszystkie akcesoria potrzebne w┼éa┼Ťcicielowi psa do jego piel─Ögnacji (takie jak szampony dla ps├│w oraz obro┼╝a na pch┼éy i kleszcze dla psa), a tak┼╝e w trakcie spaceru (szeroki wyb├│r smyczy oraz obro┼╝y dla ps├│w) czy podr├│┼╝y samochodem.
Wszystko dla kot├│w
Karmy dla kot├│w suche oraz karmy mokre dla kot├│w topowych producent├│w - zar├│wno dla koci─ůt, doros┼éych mruczk├│w oraz senior├│w, tak┼╝e sterylizowanych, kr├│tko i d┼éugow┼éosych. Szeroki wyb├│r kocich przysmak├│w - kabanosy, przysmaki dentystyczne oraz odk┼éaczaj─ůce. ┼╗wirki, kuwety i transportery dla kota oraz akcesoria do piel─Ögnacji kota. W asortymencie sklepu znajduj─ů si─Ö r├│wnie┼╝ liczne zabawki dla kota - pi┼éki, w─Ödki czy tak┼╝e myszki dla kota
Wszystko dla małych ssaków
Karmy dla gryzoni (w tym tak┼╝e karma dla kr├│lika, karma dla chomika oraz karma dla ┼Ťwinki morskiej), klatki dla gryzoni i ich wyposa┼╝enie. Tak┼╝e zabawki i ┼Ťci├│┼éki dla gryzoni
Wszystko dla ptak├│w egzotycznych
Pokarmy dla ptak├│w, klatki i ich wyposa┼╝enie. Akcesoria, zabawki dla ptak├│w i ┼Ťci├│┼éki.
Ôôĺ 2022 KAKADU. All rights reserved
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram